Στη θέση του καθηγητή Τσιόδρα σήμερα ο κ. Μαγιορκίνης – Θα είχαμε δραματική διασπορά σε ολη τη χώρα, εάν δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, υπογράμμισε – Συνέστησε εθελοντικό περιορισμό για όσους γυρίζουν από διακοπές
Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αντικαθιστώντας σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αλλά δεν πρέπει να μας ξεγελάει.

Τόνισε ακόμη πως αποδεικνύεται ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η επιδημία εξακολουθεί να «σιγοβράζει» και γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι περιορίσθηκε η δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως θα είχαμε δραματική διασπορά σε ολη τη χώρα, εάν δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, οι περιορισμοί σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας κ.ά.

Συνέστησε, δε, εθελοντικό περιορισμό, σε όσους πολίτες επιστρέφουν από διακοπές.

Προηγούμενο άρθροΠαραχώρηση κτιρίου Κούφλερ στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός – 168 κρούσματα, 3 στην ΠΕ Καβάλας