Στο “κόκκινο” επίπεδο αυξημένου κινδύνου αναμένεται να μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, οι οποίες παίρνουν σειρά μετά την Κοζάνη, και στο “πορτοκαλί” η Θεσσαλονίκη. Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, που χθες έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας 667 νέα κρούσματα, φέρνει αναβαθμίσεις στον βαθμό επικινδυνότητας και άλλων περιοχών, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού αναμένεται να έρθει σήμερα, όπως επισημαίνουν αξιόπιστες πηγές, μετά την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Οι ανακοινώσεις, εάν δεν υπάρξει ταχύτατη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν την αλλαγή επιπέδου Κόρινθος, Σέρρες, ίσως και Βοιωτία, περιοχές που επίσης παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κρουσμάτων. Το τοπικό lockdown στα Ιωάννινα και την Καστοριά, οι οποίες θα περάσουν από το πορτοκαλί στο κόκκινο, προέρχεται από την ανάλυση των δεδομένων των τελευταίων 14 ημερών, καθώς η πρώτη περιοχή παρουσιάζει 263 ενεργά κρούσματα και 124 η δεύτερη. Νούμερα ανησυχητικά ανά 100.000 κατοίκους, ενώ εξίσου ανησυχητική είναι και η ανάλυση της διασποράς του ιού στον πληθυσμό.

Σε αυξημένη επιτήρηση, από το κίτρινο επίπεδο επιτήρησης στο πορτοκαλί αυξημένης επιτήρησης, θα μπει η Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει 652 ενεργά κρούσματα. Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, “σειρά” στην αλλαγή επιπέδου θα πάρει η Κορινθία από το κίτρινο στο πορτοκαλί και οι Σέρρες από το πράσινο που είναι σήμερα στο κίτρινο. Η Κορινθία από την περασμένη Κυριακή έως και χθες έχει δηλώσει 50 κρούσματα και οι Σέρρες 61 περιστατικά για το ίδιο διάστημα. Στις Σέρρες κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και σε φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Η Βοιωτία είναι η περιοχή που ακολουθούσε στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με επιπλέον 30 κρούσματα, τα 22 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές.

Άλλες περιοχές που τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν πολλαπλές μολύνσεις είναι η Λάρισα και η Καβάλα, ενώ ψηλά στον μολυσματικό χάρτη είναι η Πέλλα.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση συμπαράστασης από την Πρωτοβουλία για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Καβάλας Δείτε αναλυτικά τις οδούς