Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει περίπου από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Μύκονος μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες Τετάρτη στις 21.30 κάνοντας το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι –Φούρνοι – Άγ. Κήρυκος –Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε να πάει στο λιμάνι ασθενοφόρο να παραλάβει μέλος του πληρώματος το οποίο εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10.30 ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καβάλας και τα ξημερώματα μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ μεταφέρθηκε στο κέντρο αναφοράς που είναι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και παραμένει.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Τη στιγμή εκείνη ο καπετάνιος ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς από το πλοίο καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο είχαν αποβιβαστεί επιβάτες και κάποιοι είχαν ήδη επιβιβαστεί.

Μέσα στο πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ στις 08.00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένωνται το μεσημέρι και ως τότε εκτιμάται πως το Blue Star Μύκονος θα παραμείνει στη Λήμνο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης τόνισε πως το πλοίο παραμένει μέν δεμένο στο λιμάνι για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά πρόσθεσε πως ο κόσμος αποβιβάστηκε κανονικά!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λήμνου, όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξετάσεις για το αν το μέλος του πληρώματος είναι θετικό ή όχι!

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος στην περιοχή του Αγίου Λουκά-Δείτε τις οδούς
Επόμενο άρθροΟι νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών – Πραγματικά παραδείγματα