Περιπολίες έξω από εκκλησίες αλλά και σε υπαίθριους χώρους, πλατείες, εξοχικές κατοικίες, πιλοτές πολυκατοικιών θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού από μεγάλες ή μικρές συναθροίσεις πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη σχέδιο στην ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και σε κωμοπόλεις για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από τον οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πυλωτές κατοικιών ή πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων.

Εάν δεν υπάρξει υπακοή των πολιτών μπορεί να υπάρξει κλήση εισαγγελέα, επιβολή προστίμων σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ μπορεί να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες.

Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τι θα ισχύει σε περιπτώσεις πολιτών που έχουν κλειστεί αυλή και θα επιλέξουν να ψήσουν τον οβελία μόνο για την οικογένεια τους ή για όσα ατόμα έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία το συγκεκριμένο χώρο. Πάντως από ότι φαίνεται η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καθολική εφαρμογή του μέτρου, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνίες και να υπάρξουν συγκεντρώσεις πολιτών.

Πηγή:www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΓαλλία: 643 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!
Επόμενο άρθροΕπίδομα 800 ευρώ: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται