Αρνητές μάσκας είναι πίσω από μια σειρά καταλήψεων στα σχολεία της επικράτειας. Περίπου 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη, με κεντρικό αίτημα σε πολλές από αυτές να προβάλλεται η πρόσληψη επιπλέον δασκάλων, καθηγητών και καθαριστριών, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, καθώς και το σπάσιμο των τμημάτων σε μικρότερα.

 Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, μέσα από τα ρεπορτάζ τοπικών ενημερωτικών ιστοσελίδων και περιφερειακών sites, δεν είναι λίγες οι καταλήψεις που έχουν ως αίτημα – και δεν το κρύβουν – το να μην υποχρεούνται οι μαθητές να φοράνε μάσκες στα σχολεία, το μέτρο δηλαδή που εφαρμόζεται πλέον για την προστασία από τον κοροναϊό.

 Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, σχολεία από την Καβάλα μέχρι τα Χανιά και από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τον Αλμυρό, μαθητές αναρτούν πανό και κοινοποιούν ψηφίσματα όπου είναι πολύ καθαρό το αίτημά τους να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία, παρά τις οδηγίες και τις συμβουλές των επιδημιολόγων και λοιμοξιολόγων. “Οι μάσκες προσφέρουν περισσότερη δυσφορία παρά προστασία στον ιό”, γράφουν χαρακτηριστικά οι μαθητές στο ψήφισμά τους για την κατάληψη σε Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας.

 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας

 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού

 2ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας

  ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου (Χανιά)

Πηγή:www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΞεσηκωμός στον Έβρο: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα σήμερα στο Τυχερό – Οι κάτοικοι κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Καβάλας για τους κατοίκους της Καρδίτσας