Αδικίες εντόπισε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στην 4η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο ζητούν μέσω της ΓΕΣΕΒΕΕ να ισχύσουν ότι ίσχυσαν και στις πρώτες 3 δόσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ενώ το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι πετυχημένο, θεωρούμε ότι αδικεί κάποιους συναδέλφους επιχειρηματίες, διότι η 4η δόση δεν προβλέπει επιστροφή του 50%. Αυτό αδικεί τις προηγούμενες τρεις, στις οποίες δεν είχαν αυτό το όφελος. Επειδή στην 4η μπήκαν και περισσότεροι επαγγελματίες και ήταν μικρότερο το κομμάτι της πίτας που πήρε ο καθένας, είναι άδικο γι’ αυτούς που ενισχύθηκαν τις προηγούμενες φορές αλλά δεν έχουν το όφελος αυτό. Ζητάμε μέσω του τριτοβάθμιου οργάνου, της ΓΕΣΕΒΕΕ, να πιέσει στο υπουργείο Οικονομικών και να το αλλάξουν. Να ισχύσει το ίδιο και για τις προηγούμενες δόσεις ό,τι για την 4η. Πιστεύουμε ότι αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη διαγραφή ή το κούρεμα των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα βρεθούμε μπροστά σε πολλά λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Έχοντας κι αυτό ως κατεύθυνση, θα πρέπει η κυβέρνηση να το ξαναδεί και να βάλει σε ισχύ τις προηγούμενες δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, να μην επιστραφεί το 50%».

ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ

Συνέχισε λέγοντας ότι «την 4η δόση την πήραν ήδη κάποιες επιχειρήσεις, είναι περισσότερες από τις προηγούμενες φορές, διότι αυτήν τη φορά είναι δικαιούχοι κι αυτοί που δεν έχουν ταμειακές μηχανές, που είναι αυτοαπασχολούμενοι, κάποιοι που εξαιρούνταν από τις προηγούμενες. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μειωθεί το ποσό που αναλογεί στον καθένα, αλλά έχει το όφελος της έκπτωσης. Δόθηκαν λιγότερα χρήματα κατά άτομο αλλά χωρίς να επιστρέψουν ποσό, έτσι όμως αδικούνται οι προηγούμενοι που είχαν πάρει. Είναι ένα λογικό το σκεπτικό μας κι ελπίζουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας».

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στο lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΈλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού απο την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας