Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα παρουσίασε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

μΣύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε λίγες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης.

Ο κ. Χαρδαλιάς περιέγραψε τις υποχρεώσεις τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων αλλά και των γονέων προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η υγεία των παιδιών και των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους τους μαθητές σε όλες τις τάξεις. Υποχρεωτική είναι η μάσκα επίσης και για τους δασκάλους αλλά και τους επισκέπτες του σχολείου.

 Τόνισε την ανάγκη επίσης της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών για την χρήση και εξοικείωση με την μάσκα, κάτι που θα περιλαμβάνεται στη διδασκαλία των πρώτων τάξεων.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και στην μεταφορά των μαθητών και των συνοδών αυτών.

 Θα υπάρχουν εξαιρέσεις μόνο για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία θα αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ.

Τέλος, σημείωσε πως δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, ενώ όσες διδακτικές επισκέψεις ή περίπατοι πρέπει να γίνονται θα γίνονται μόνο με την χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.