Τα προηγούμενα 24ωρα ήταν δύσκολα για το νομό Καβάλας. Ειδικά για την Θάσο. Εκεί η θεομηνία που έπληξε το νησί σε ορισμένες περιοχές δεν άφησε τίποτα στο πέρασμα της. Σπίτια, επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα πλημμύρισαν. 

Η Θάσος δοκιμάστηκε μία ακόμα φορά. Σε αυτή την περίπτωση από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και μία κακοκαιρία που δεν είχε όνομα. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/11) οι κάτοικοι του νησιού είδαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τις περιουσίες τους να βουλιάζουν σε τόνους λάσπης. 

Οι εικόνες που καταγράψαμε συγκλονιστικές. Μας περιέγραψαν τα γεγονότα, πως έβλεπαν τον χείμαρρο να τρέχει με εκκωφαντική βουή και μανία μέσα στο σπίτι τους, μέσα στην επιχείρηση τους, τον τρόπο που πάλευαν για να βγάλουν την λάσπη μέσα να διώξουν τα νερά.   Δούλευαν ασταμάτητα. “Τέτοια καταστροφή βλέπουμε πρώτη φορά” έλεγαν χαρακτηριστικά, “οι κόποια μιας ζωής χάθηκαν”. Η πρώτη σκέψη ήταν πως θα προστατευθούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται σύμφωνα με τα προγνωστικά να σαρώσει ξανά το νησί. 
Δείτε το βίντεο από τον Ποτό της Θάσου
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέγραψε τις ζημιές και από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τις αποζημιώσεις. 
Επίσης υπάρχουν καταστροφές σε υποδομές, όπως οδικό δίκτυο, γέφυρες και πεζοδρόμια, αλλά και σε ζωικό κεφάλαιο. 
Οι καταστροφές τις οποίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία στον Νομό Καβάλας και δη στο νησί της Θάσου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και της κυβέρνησης, καθώς με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνεννόηση με τον Α/ΓΕΣ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετέβη το πρωί του Σαββάτου (23/11) στο νησί κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού με βαριά μηχανήματα ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Δηλώσεις ΥΠΕΘΑ 
Δηλώσεις αιρετών 
Κ. Λουκούμης
Προηγούμενο άρθροΠοιοι δικαιούνται αναδρομικά έως και 10.560 ευρώ – Όλες οι λεπτομέρειες
Επόμενο άρθροΚλειστή η ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας λόγω συσσώρευσης υδάτων