Δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να έχουν για το Power Pass ορισμένοι που κόπηκαν σε πρώτη φάση. Καταρχάς σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης λαθών που έχουν γίνει σε στοιχεία κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, όπως για παράδειγμα στο IBAN.

Σχεδόν 400.000 ΑΦΜ (9 στους 10) απορρίφθηκαν καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υπήρξε επιβάρυνση μεγαλύτερη των 30 ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022, με αποτέλεσμα να μην «ξεκλειδώσει» η αποζημίωση.

Αυτοί που κόπηκαν είναι όσοι είχαν εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ (που ήταν το όριο), όσοι δήλωσαν λάθος IBAN ή αριθμό παροχής,, όσοι είχαν σταθερά προγράμματα αντί για κυμαινόμενα, σε όσους η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν ξεπερνούσε τα 30 ευρώ σε έξι μήνες, όσοι είχαν δηλώσει επαγγελματική έδρα αντί για α΄ κατοικία.

Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το Power Pass

Δεύτερη ευκαιρία να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα έχουν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου χιλιάδες καταναλωτές που είδαν να απορρίπτεται τώρα η αίτησή τους για το Power Pass.

Ειδικότερα, δεύτερη ευκαιρία θα έχουν:

Όσοι άλλαξαν σε σταθερό πρόγραμμα θα πληρωθούν την περίοδο που είχαν κυμαινόμενο
Ρήτρα κάτω από 30 ευρώ: Θα γίνει νέα εκκαθάριση για να προστεθεί και ο Ιούνιος
Κυμαινόμενα χωρίς ρήτρα: «Καθορίστηκε» πλασματική για να πληρωθούν
Αρχές Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν τα πρόσθετα ποσά, χωρίς αίτηση με λογαριασμούς Ιουνίου.
Πηγή: enikonomia.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα προθεσμία για τα δικαιολογητικά – Ποιοι εντοπίστηκαν με παρατυπίες
Επόμενο άρθροΦωτιά στον Έβρο: Συνεχίζει να «καταπίνει» το δάσος της Δαδιάς – Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις νερού