Δεν πίστευε στα μάτια του ένας χάκερ, όταν είδε στον λογαριασμό του μία κατάθεση 250 χιλ. δολαρίων, η οποία είχε γίνει από την Google.

O Sam Curry που εργάζεται ως security engineer στη Yuga Labs, με την ανάρτησή του Twitter, ανέφερε πως η Google του μετέφερε το τεράστιο ποσό και προσπαθούσε επί τρείς εβδομάδες να επικοινωνήσει με τον τεχνολογικό κολοσσό για να επιστρέψει το ποσό. Ο Curry ανέφερε στην ανάρτησή του ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν η Google δεν ήθελε πίσω τα λεφτά της.

Το tweet του Curry έγινε γρήγορα viral και έφτασε στα ραντάρ της Google που έσπευσε να διορθώσει το λάθος.

It’s been a little over 3 weeks since Google randomly sent me $249,999 and I still haven’t heard anything on the support ticket. Is there any way we could get in touch @Google?

(it’s OK if you don’t want it back…) pic.twitter.com/t6f7v5erli

— Sam Curry (@samwcyo) September 14, 2022

Πώς έγινε η γκάφα

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο CNN ότι υπήρξε κάποιο μπέρδεμα κατά την διάρκεια της πληρωμής, η οποία δεν προοριζόταν για τον Curry. Αποκάλυψε μάλιστα ότι πρόκειται για «ανθρώπινο λάθος», τονίζοντας πως η Google εκτιμά την γρήγορη αναφορά του θέματος από τον Curry.

Ο Sam Curry, εκτός security engineer στη Yuga Labs, εργάζεται και ως white hat hacker (ή bug bounty hunter). Στην ουσία είναι χάκερ για καλό σκοπό. Βρίσκει κενά ασφαλείας και προβλήματα στα λογισμικά των Google, Facebook και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, τα αναφέρει για να διορθωθούν και εκείνοι τον πληρώνουν αδρά για κάθε εύρημα. Ο Curry βρισκόταν ήδη στο σύστημα πληρωμών της Google, όταν η εταιρία προσπάθησε να πληρώσει τα 250 χιλ. δολάρια σε κάποιον άλλον white hat hacker.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Στις 8 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την πρόκριση του Βύρωνα στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας