Ο Κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο βιολόγος Ab Osterhaus, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην γίνει ο διαγωνισμός εάν ο ιός εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ευρώπη.

 «Εάν η εξάπλωση του Κοροναϊού δεν είναι υπό έλεγχο μέσα σε λίγους μήνες, δεν είναι συνετό να φέρνουμε μαζί τόσους ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο Ρότερνταμ. Πρέπει να λάβετε υπόψη το σενάριο ότι γεγονότα όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν μπορούν να γίνουν, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς αναπτύσσεται ο ιός την επόμενη περίοδο», δήλωσε ο Osterhaus, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια στο RIVM και στο Erasmus MC και ασχολείται με την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών που περνούν από τα ζώα στον άνθρωπο.

Σήμερα είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα εξαπλωθεί ο ιός. «Αλλά δεν φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο λόγω των διαφορετικών τόπων όπου εμφανίζεται τώρα», αναφέρει το HNL.be

Είναι πιθανό ότι η Ολλανδία και το Βέλγιο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις του Κοροναϊού. Στην Ιταλία σημειώθηκαν θάνατοι και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Μια λύση φαίνεται μακριά. “Είναι ακόμα πιθανό ότι ο ιός τελικά θα κατασταλεί», λέει ο Osterhaus. «Επιτύχαμε στο Sars, αλλά ο ιός εξαπλώθηκε λιγότερο γρήγορα».

Η εξάπλωση του ιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Με αυτόν τον τρόπο ο καιρός μπορεί να έχει επιρροή. «Ο ιός είναι πιθανών να ευημερεί καλά τον χειμώνα και η εξάπλωση τον Μάιο να έχει ήδη αποδυναμωθεί. Την ίδια στιγμή, θα χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο.»

«Παρακολουθούμε τα πάντα καλά και είμαστε προετοιμασμένοι για όλους τους πιθανούς κινδύνους και απειλές. Με βάση αυτό, γίνεται μια εκτίμηση ως προς το αν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα », λέει η Ingrid Adriaanse του δήμου του Ρότερνταμ. «Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα σενάρια» καταλήγει.

Προηγούμενο άρθροΟ κορονοϊός “χτυπά” το Καρναβάλι – Αντιδράσεις για τη ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΣτο 5ο Λύκειο Καβάλας ο ΑΟΚ