Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα δώσει το παρόν και μάλιστα ως μοναδική συμμετοχή από όλα τα ΑΕΙ της χώρας, στο 63ο Συνέδριο του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών (Commission on the Status of Women, United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women).

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη το χρονικό διάστημα 11 με 22 Μαρτίου 2019, παρουσιάζοντας θέματα σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τη νομοθεσία στην Ελλάδα, τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης και προγράμματα θεραπείας δραστών ενδοοικογενειακής βίας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή́ η πρόσκληση που απηύθυνε η Αμερικανική Εγκληματολογική Ένωση (American Society of Criminology) στην κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ να συμμετέχει στο εν λόγω συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχει, επίσης, με παρουσίαση η υποψήφια διδάκτορας του ιδίου Τμήματος κ. Ελένη Φώτου, δικαστική Ψυχολόγος.

Το Συνέδριο θα συμπεριλαμβάνει 6 panels με 30 ομιλητές. Η παρουσίαση για την ενδοοικογενειακή́ βία στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από́ τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ και την Αμερικανική́ Ένωση Εγκληματολόγων και περιλαμβάνει τους παρακάτω ομιλητές:

• Μαρίνα Χρυσοβελόνη, Υφυπουργό Εσωτερικών (Ελλάδα)

• Δρ Σεβαστή́ Χατζηφωτίου, Αν. Καθηγήτρια ΔΠΘ, (Ελλάδα)

• Ms. Kaliope Mingeirou, Προέδρο, Ending Violence Against Women, UN Women (USA)

• Ξένη Δημήτριου, Εισαγγελέα Αρ. Πάγου (Ελλάδα)

• Ελένη Φώτου, Δικαστική́ Ψυχολόγο (Ελλάδα)

Πηγή:e-evros.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές τον Μάιο “θέλουν” οι Γερμανοί! Τι φοβούνται και… πιέζουν
Επόμενο άρθροΤραγωδία στην Ασπροβάλτα: 21χρονος Σερραίος σκοτώθηκε σε τροχαίο