Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που δόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά τον Π. Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για εργασιακό εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, όμως, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έφτασαν και άλλες καταγγελίες. Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Π. Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η πρώτη καταγγελία αφορά περιστατικό που συνέβη το 2008 στο καμαρίνι του Π. Φιλιππίδη στο θέατρο «Ηβη», όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο.

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται πως αρχικά αφορούσε απόπειρα βιασμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Οι δύο απόπειρες βιασμού τελέστηκαν το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» και το 2014 στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχομένου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Προηγούμενο άρθροΕτοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών του Δήμου Νέστου για την αντιμετώπιση του επικείμενου καύσωνα
Επόμενο άρθρο49χρονη στη Θάσο τραυματίστηκε από προπέλα – Προσπάθησε να την πλησιάσει ο σύζυγός της με το σκάφος