Τελευταία ημέρα για την εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη να έχει δηλώσει πως αποσύρεται από την τηλεόραση.

Και μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να μην έχει διευκρινίσει το «για πόσο», αλλά η αποχώρησή της είναι αξιοσημείωτη καθώς επιλέγει να αποσυρθεί ενώ οι «μετοχές» της στο τηλεοπτικό τοπίο είναι ακόμα υψηλές, από τις υψηλότερες της αγοράς.

Αν και τα τελευταία χρόνια οι εκπομπές της δεν σημείωναν υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, με αποτέλεσμα μάλιστα να αποσυρθεί από την πρωινή ζώνη στην οποία είχε χριστεί «βασίλισσα», το όνομά της στη διαφημιστική αγορά παραμένει από τα ισχυρότερα με πολλές επιχειρήσεις που απευθύνονται κυρίως σε γυναικείο κοινό να πληρώνουν αδρά τη συμμετοχή σε εκπομπές της για να λανσάρει τα προϊόντα τους.

Στην πολύχρονη πορεία της στην τηλεόραση η Ελένη Μενεγάκη έχει δεχθεί πλήθος αρνητικών κριτικών και σχολίων αλλά και μεγάλη αγάπη από πολύ κόσμο. Και ενώ ακόμα «πουλάει» αποφασίζει να αποσυρθεί… ολοκληρώνοντας έτσι και μία εποχή στον τομέα της ψυχαγωγίας: αυτή των παχουλών αμοιβών, καθώς ήταν από τις πιο ακριβοπληρωμένες… για να μην πω η πιο ακριβοπληρωμένη… στο τηλεοπτικό τοπίο. Ναι, η Ελένη έβγαλε λεφτά… χόρτασε δόξα… και προς το παρόν βάζει τελεία. Το μέλλον θα δείξει… και θα αποδείξει… αν είναι «άνω τελεία» και την επόμενη σεζόν… τη μεθεπόμενη… θα είναι ξανά μπροστά από τις κάμερες. Σίγουρα όμως χωρίς τις παλαιότερες μηνιαίες και με πολλά μηδενικά απολαβές της καθώς το «σύστημα» δεν μπορεί… δεν αντέχει άλλες «Ελένες». Σίγουρα επίσης η Ελένη δεν θα απουσιάσει από τα social media ώστε με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει στην επικαιρότητα… για όταν… και αν… θελήσει να κάνει κάποιο καινούργιο επαγγελματικό βήμα.

Σήμερα η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρετά το τηλεοπτικό κοινό παίρνοντας μαζί της μία ολόκληρη –τηλεοπτική- εποχή και αφήνοντας τη θέση της σε άλλα πρόσωπα που πρέπει να καλύψουν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να γίνουν κι αυτά brandname. Βέβαια δεν είναι όλα θέμα εμπειρίας, γιατί η Ελένη, ακόμα και όσων δεν είναι του «γούστου» και της «αισθητικής» τους πρέπει να παραδεχθούν ότι τέτοιες «τηλεπερσόνες» δεν γεννιούνται συχνά…! Από τις πρώτες στιγμές της τηλεοπτικής εμφάνισής της με το γέλιο, την ανεμελιά, τις… «ξανθές» κάποιες φορές ερωτήσεις και τα σκουντήματά της «έχτισε» έναν χαρακτήρα που θα πρέπει να είναι μάθημα σε αντίστοιχες σχολές για wannabe παρουσιάστριες.

Η Ελένη, μετά την αποχώρηση και της Ρούλας Κορομηλά, ήταν η τελευταία εν ενεργεία «λαμπερή παρουσιάστρια» κι ας απέφευγε τις προτάσεις που έπεφταν σαν βροχή για μεγάλα show. Και τώρα; Τι φέρνει η καινούργια εποχή; Καινούργια πρόσωπα… που προσπαθούν… είτε θα προσπαθήσουν να δείξουν κι αυτά τη «λάμψη» τους. Κάποια θα τα καταφέρουν… κάποια θα αποδειχθούν θαμπά… και θα περάσουν στη λήθη της τηλεοπτικής ιστορίας, εκεί που στριμώχνονται πολλοί που προσπάθησαν ανεπιτυχώς.

Σήμερα δεν είναι η «τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη». Είναι το τέλος μίας πολύχρονης τηλεοπτικής εποχής: αυτής με τα πολλά μηδενικά σε αμοιβές… κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα γεμίσουμε με πολλά μηδενικά… στο τηλεοπτικό τοπίο. Βέβαια όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Απλά καλό είναι το «όνειρό» τους να μην γίνεται… εφιάλτης για τους τηλεθεατές…!

Σε λίγες ώρες λοιπόν η Μενεγάκη θα μας αποχαιρετήσει. Όχι, Ελένη… δεν θα πω «αντίο»! Θα πω «εις το επανιδείν…!» Γιατί το τηλε-γυαλί είναι γλυκό… σαν αμαρτία…!

Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση “λακούβα” στον Δήμο Νέστου
Επόμενο άρθροΑγία Σοφία: Συνεδρίαση – εξπρές του τουρκικού δικαστηρίου – Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση