Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ώστε το νέο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης να είναι πανέτοιμο, στις 24 Μαρτίου 2021, να υποδεχθεί σε μια συμβολική εκδήλωση, σε αίθουσά της τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την Ελλάδα στη 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821. Τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Οι τελευταίες εργασίες σε τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και το στήσιμο της έκθεσης των συλλογών της, προχωρούν με γοργό ρυθμό. Η αγαστή και δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και επί τόπου επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη των επισήμων, που θα έρθουν στην Ελλάδα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» αναφέρει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι «ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, ένα έργο Πολιτισμού με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Αθήνα, το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2011, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2007-2013, οδεύει στο τέλος του. Η Εθνική Πινακοθήκη, στις 24 Μαρτίου 2021, συμβολικά θα υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στη διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821. Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ευχαριστώ όλους όσοι τις τελευταίες εβδομάδες εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης χωρίς να υπολογίζουν χρόνο και κόπο. Τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν αναλάβει το βάρος της ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα στελέχη της Πινακοθήκης και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, που ακάματα μεριμνούν για την έκθεση των συλλογών, τους αναδόχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις».

Υπενθυμίζεται πως η 25η Μαρτίου θα εορταστεί με στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγες ημέρες και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, αν το επιτρέψει η πανδημία του κορονοϊού, στο κόκκινο χαλί που θα τοποθετηθεί μπροστά στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη θα περπατήσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, και πιθανόν και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ή ο πρώην πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ που θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Σημειώνεται πως Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.

Προηγούμενο άρθροΣχοινάς: Πώς θα είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Σήμερα παρουσιάζεται από την Κομισιόν
Επόμενο άρθροΒόλος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρενόχληση ανήλικων ποδοσφαιριστών από φροντιστή