Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι, παραμένει ασαφές αν υπάρχουν θύματα.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ”, έγραψε στοTwitter. Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη

Πυρά εναντίον ιταλικού αεροσκάφους κατά την απογείωσή του

Νωρίτερα πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας ανέφερε ότι πυρά εκτοξεύτηκαν εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους καθώς απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε κυβερνητική πηγή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣτο «μικροσκόπιο» Μητσοτάκη υπουργοί και βουλευτές – Ποιους είχε αποδέκτες η δήλωση περί… «εξαφανισμένων»
Επόμενο άρθροΔιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο Φάρο Παναγίας Καβάλας-Απαλλοτρίωση έκτασης