Ανοιχτή πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας. Η τηλεφωνική επικοινωνία και η “συμφωνία” με την ελληνική πλευρά.

Έτοιμη να αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα εμφανίζεται η Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απευθύνει πρόσκληση στη χώρα μας να αρχίσουν εντός του Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγλούλογλου .

“Καλούμε την Ελλάδα για τις πρώτες διερευνητικές επαφές τον Ιανουάριο. Είμαστε έτοιμοι ως χώρα, που έχει αυτοπεποίθηση σε όλα τα επίπεδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης πως “όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου”.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕγγραφή των ηλικιωμένων στην πλατφόρμα εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Η παρακαταθήκη της Ελένης Καπλανίδου – Δρυμάλα
φωτεινός οδηγός για όλους μας»