Η ιατρική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι θα μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου ήδη από την Δευτέρα.

Ο Τραμπ παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.

“Αν συνεχίσει να δείχνει και να αισθάνεται όσο καλά σήμερα, η ελπίδα μας είναι να σχεδιάσουμε την έξοδό του από το νοσοκομείο νωρίς αύριο το πρωί και να μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία του”, είπε ο γιατρός Μπράιαν Γκαριμπάλντι.

Ο γιατρός Σων Κόνλεϊ έδωσε κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στην εσπευσμένη εισαγωγή του Τραμπ στο νοσοκομείο.

“Αργά το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος είχε υψηλό πυρετό και ο κορεσμός οξυγόνου έπεφτε κάτω από 94%. Με βάση αυτά, ανησύχησα για πιθανή ραγδαία επιδείνωση της ασθένειας. Εισηγήθηκα στον πρόεδρο την παροχή οξυγόνου και να δούμε πώς θα ανταποκριθεί. Δεν είχε δύσπνοια. Ήταν κουρασμένος και είχε πυρετό, αυτό ήταν όλο. Μετά από ένα-δύο λεπτά παροχής οξυγόνου, το επίπεδο ανέβηκε και πάλι πάνω από 95%. Έμεινε έτσι για περίπου μία ώρα και μετά αυτό ήταν, τελείωσε. Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Αργότερα την ίδια μέρα, όταν βρεθήκαμε δίπλα στον πρόεδρο Τραμπ στο νοσοκομείο είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του και κυκλοφορούσε στην κατοικία του με ελαφρά συμπτώματα”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ , 74 ετών, λαμβάνει πλέον δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά της Covid-19.

Πηγή: Reuters/AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε αυλή σπιτιού στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΔιερχόμενοι κατασκηνωτές απλώνουν τα ρούχα τους στα κάγκελα της παιδικής χαράς στη Τούζλα