Στο Ινστιτούτο Brookings, ένα από τα πιο γνωστά αμερικανικά think-tanks, με έδρα την Ουάσινγκτον, θα μιλήσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, που χθες έδωσε συνέντευξη στη γερμανική Bild, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε διεθνή φόρα, κεφαλαιοποιώντας την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και τα θετικά δημοσιεύματα από πληθώρα ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο.

“Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά απέναντι στην απειλή του νέου κοροναϊού, κρατώντας τον αριθμό των θυμάτων εντυπωσιακά χαμηλά”, γράφει το Brookings στην ιστοσελίδα του, προαναγγέλοντας τη σημερινή παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, μέσω φυσικά διαδικτύου. “Τώρα η χώρα εργάζεται προσεκτικά πάνω σε σχέδια για να ανοίξει τον τουρισμό – ένα κρίσιμο τομέα της οικονομίας, συγκρατώντας παράλληλα τον φονικό ιό”, συνεχίζει το Brookings.

Η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει πάνω “στην πετυχημένη απάντηση της Ελλάδας στην κρίση με τον Covid-19 και στις προκλήσεις που έπονται καθώς η χώρα ανοίγει ξανά για τον τουρισμό”, με τον πρωθυπουργό να αναλύει, όπως αναμένεται, την ασφάλεια που προσφέρει η χώρα μας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι.

Τον κ. Μητσοτάκη θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Brookings Τζον Άλεν και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Τζέιμς Ράιαν. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Ελληνοαμερικανός Ουίλιαμ Ανθόλις, επικεφαλής του Miller Center και παλιό στέλεχος του Λευκού Οίκου, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

Προηγούμενο άρθροΗ ακαδημία της ΠΑΕ ΑΟΚ περιμενει τις οδηγίες για την επαναλειτουργία της
Επόμενο άρθροΑγώνας δρόμου για το εμβόλιο του κοροναϊού – «Τρέχουν» 124 έρευνες, δέκα προηγούνται