Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και τις περί του αντιθέτου παραινέσεις που λαμβάνει πανταχόθεν. Αυτή φορά τη σκυτάλη πήρε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην «εκνευρίζει» και να μην «ζορίζει την υπομονή» της Τουρκίας.

Ο υπερεθνικιστής αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απείλησε να ρίξει «ξανά τους Έλληνες στη θάλασσα» γιατί, όπως είπε, για τους Τούρκους είναι «παιχνιδάκι να φτάσουν στην άλλη όχθη του Αιγαίου».

Ολόκληρη η δήλωση του Ντ. Μπαχτσελί:

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια μας και να μας τσιγκλάει συνεχώς. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις παρενοχλήσεις και τις προκλήσεις. Η Ελλάδα θέλει να καταδικάζει όλος ο κόσμος την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά όταν υποστηρίζει πως μετά την Ουκρανία υπάρχει κίνδυνος ενός νέου πολέμου. Τα νησιά, στα οποία κάθεται πάνω τους παράνομα και άδικα, είναι δικαίωμά μας. Μη μας εκνευρίζουν. Μη ζορίζουν την υπομονή μας. Αν επιθυμούν και πάλι να πέσουν στη θάλασσα, ας μας το πουν και τους ρίχνουμε όλους με τη βοήθεια του Θεού. Για μας είναι παιχνιδάκι να φτάσουμε από τη όχθη μας στην άλλη όχθη του Αιγαίου».

Προηγούμενο άρθροΣχολεία: Με αλλαγές το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα—Τι θα ισχύσει σε περίπτωση κρούσματος
Επόμενο άρθροΧτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Καβάλας