Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας του είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σχολιάζοντας την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάντσκ από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά ότι “θεωρούμε απαράδεκτη τη απόφαη της Ρωσίας” και την κάλεσε να σταματήσει τον πόλεμο.

Σε σχετικό tweet που έκανε ο Ζελένσκι, έκανε γνωστή την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την είσοδο ρωσικών πλοίων στα στενά της Μαύρης Θάλασσας, χαρακτηρίζοντας την “εξαιρετικά σημαντική”.

Συνομιλία Τσαβούσογλου με Λαβρόφ

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει την πρότασή του να γίνει η Άγκυρα τόπος διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης στην τουριστική έκθεση Holiday & Spa στη Σόφια της Βουλγαρίας