Σε νέο παραλήρημα και σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Τουρκία ευθύνεται για την προσφυγική κρίση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε σε έντονο ύφος:

“Το να κατηγορείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είναι πραγματικά αχαριστία. Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο βυθίζοντας τις βάρκες τους” είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν και προχώρησε σε απειλές: “Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα”.

Συνέχισε λέγοντας: “Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες. Και ο Μητσοτάκης και οι γύρω του λένε ψέματα μέρα νύχτα. Δεν αποτελούν εγγύηση ασφαλείας για την περιοχή. Το να λέμε ότι η προσφυγική κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία”.

Επίσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ που αφορά στη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα στο σύνολό της έχει “μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί αυτό αποδεικνύει. Αν κοιτάξετε το χάρτη με τις βάσεις θα το διαπιστώσετε. Υπάρχουν αμέτρητες βάσεις. Έχω χάσει τον λογαριασμό πόσες βάσεις έχει η Αμερική στην Ελλάδα. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει γίνει μια αμερικανική βάση”.

Παράλληλα τόνισε πως “οι ΗΠΑ επιλέγουν λάθος γείτονα. Και η στάση που κρατάει η Αμερική στο Αιγαίο με την Ελλάδα είναι λανθασμένη. Εφόσον και εμείς και η Αμερική και η Ελλάδα είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ γιατί είμαστε σε διαμάχη. Η Τουρκία είναι εκείνη που προσφέρει πιο πολλά στο ΝΑΤΟ και οικονομικά και στρατιωτικά και είμαστε έβδομοι στη σειρά, ενώ η Ελλάδα είναι πολύ πιο πίσω. Εμείς είμαστε η ασφάλεια της περιοχής”.

Προηγούμενο άρθροΣε σειρά έργων προχώρησε η ΔΕΥΑΚ σε Λεύκη, Χαλκερό και Νέα Καρβάλη
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η εκπαίδευση των νέων Συνοριακών Φυλάκων του Έβρου στα οχήματα τύπου “ΤΥΦΩΝΑ”