Πένθος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμούργου και συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών και μόλις μερικές μέρες μετά την τελευταία, μακρά, νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ήταν 73 χρόνια παντρεμένος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το θάνατό του ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου. 

«Με μεγάλη θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότης, η Βασίλισσα, ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Υψηλότητος, πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ήδη, η σημαία στο παλάτι κυματίζει μεσίστια. 

Όπως έγινε γνωστό από το παλάτι, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε ήρεμος σήμερα το πρωί το κάστρο του Γούινδσορ. https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=e30%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1380475865323212800&lang=en&origin=safari-reader%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fpethane-o-prigkipas-filippos-syzygos-tis-vasilissas-elisavet%2F3259496%2F&theme=light&widgetsVersion=1ead0c7%3A1617660954974&width=550px

Στα 73 χρόνια του γάμου τους, ο πρίγκιπας Φίλιππος απέκτησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ τέσσερα παιδιά (τον Κάρολο, την Άννα, τον Άντριου και τον Έντουαρντ) και οκτώ εγγόνια και 10 δισέγγονα. 

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε μπει στο νοσοκομείο και είχε μείνει νοσηλευόμενος για 28 ημέρες. Πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο Κάστρο του Γουίνδσορ, δίπλα στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Στα 73 χρόνια του γάμου τους και στα 69 της βασιλείας της, ο Φίλιππος (γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης) είχε χαρακτηριστεί ως η “δύναμη” και ο “βράχος” της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Η Ελισάβετ είχε ερωτευτεί τον νεαρό Φίλιππο απ’ όταν ήταν έφηβη κι εκείνος ήταν στο πλευρό της, υπηρετώντας το στέμμα και τη Βρετανία. Μόνο πριν από μερικά χρόνια, εξαιτίας και της επιβαρυμένης υγείας του, είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός πάρκων και κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό του Παληού απο το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΠυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο