Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.Επισκέπτεται την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με μπουζούκια και… λαχανοντολμάδες το δείπνο, σε χαλαρή διάθεση μετά το διώρο τετ α τετ.

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία θεωρείται ιστορική. Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την είχε επισκεφτεί και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Σεπτέμβριο του 1933, αλλά τότε ήταν πρώην πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη και πρώτος του σταθμός σήμερα θα είναι η Αγιά Σοφιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός το απόγευμα της Τρίτης στο «Λευκό Παλάτι» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο ηγέτες είχαν δίωρο τετ α τετ όπου τέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, από το casus belli και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μέχρι την επαναλειτουργία της Χάλκης, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε ξεκάθαρα με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη.

Προηγούμενο άρθροΒόμβα” με επιστροφή αναδρομικών χιλιάδων ευρώ για 3,5 χρόνια – Δικαίωση για συνταξιούχους
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας