Νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Καθορίσαμε τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας και τα καταχωρήσαμε στον ΟΗΕ. Δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς εδώ. Τον τελευταίο χρόνο, η ελληνική πλευρά και η Ελλάδα προσπάθησαν να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές. Κάποιους από αυτούς τους έχουμε μπλοκάρει διπλωματικά” ανέφερε σε συνέντευξή του στο TRT”.

“Κάνοντας τις απαραίτητες προειδοποιήσεις, δεν αφήσαμε αυτά τα πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας τόσο στα νότια όσο και στα δυτικά. Η αποφασιστικότητά μας είναι ξεκάθαρη. Μπορεί να συμβεί εδώ μόνο εάν συνεργαστείτε με την Τουρκία. Επιστημονική έρευνα; Μπορείς να την κάνεις αν πάρεις άδεια από την Τουρκία. Η στάση μας σε αυτό το θέμα δεν αλλάζει ποτέ. Είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υφαλοκρηπίδα μας” σημείωσε.

“Στείλαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Το στείλαμε γιατί η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Τα νησιά αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων με τον όρο του αφοπλισμού. Στις επιστολές μας προς τον ΟΗΕ, τονίζουμε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες. Εάν η Ελλάδα δεν το σταματήσει αυτό, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Επειδή παραβιάζουν τον όρο. Εάν χρειαστεί, θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις και θα ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Θα αποτρέψετε την απειλή με λίγους στρατιώτες και όπλα που βάλατε στο νησί; Άρα δεν λένε την αλήθεια. Πάντα λένε ψέματα για ανθρωπιστικά θέματα. Υπάρχει μια απειλή, από αυτούς” ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου για τους μετανάστες

“Λένε ότι έρχονται πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε, να πετάξουμε 5 εκατομμύρια μετανάστες στη θάλασσα, υπάρχει τέτοια κατανόηση;” είπε αρχικά.

“Η άφιξη πολλών μεταναστών σημαίνει ότι όταν πάμε στη ρίζα των προβλημάτων, οι χώρες διέλευσης πρέπει πραγματικά να συνεργαστούν. Κατηγορούν αυτούς που θέτουν το θέμα ως Τούρκους πράκτορες. Σώσαμε 34 χιλιάδες ανθρώπους από το θάνατο σε δύο χρόνια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σώσαμε από τον θάνατο την τελευταία στιγμή. Δεν μιλάω για το τι φέραμε πίσω από τη μέση της θάλασσας. Οι πολίτες και οι ΜΚΟ στην Ευρώπη αισθάνονται επίσης πολύ άβολα με αυτές τις εικόνες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε έρευνα. Μιλάμε για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Μιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε για γυναίκες που ξυλοκοπούνται και σπρώχνονται μέχρι θανάτου” κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΠαρεμβάσεις του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Ιωσηφίδης: Εμείς είμαστε εδώ, δυνατοί και αυτό θα το δείτε και στο αποτέλεσμα της κάλπης το 2023