Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, σκοπεύει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στα τέλη του μήνα στην Ισπανία, να καταγγείλει την Ελλάδα για την στρατιωτικοποίηση των νησιών. Όπως αναφέρεται ετοιμάζει φάκελο για δύο υποθέσεις: την Ελλάδα αλλά και τις δύο χώρες (Σουηδία – Φινλανδία) που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», το ρεπορτάζ της Sabah σημειώνει ότι ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνηση και δείχνει ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και ότι τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sabah κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

“Ο οπλισμός των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς, που συνιστά «ουσιαστική παραβίαση» των Συμφωνιών (1947) του Παρισιού και (1923) της Λωζάνης, καθώς και οι προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο Υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν από την Τουρκία. Η Άγκυρα θα επαναλάβει ότι είναι υπέρ του διαλόγου για θέματα με την Ελλάδα, αλλά δεν θα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά της” σημειώνεται από την Sabah.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στη Σύνοδο το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, στηρίζουν την τρομοκρατία.

“Θα δείξει στοιχεία για τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG / PYD και με στοιχεία οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης και θα δηλωθεί ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί «συμμαχία» όσο αυτή η εχθρική στάση συνεχίζεται” αναφέρει το δημοσίευμα.

Προηγούμενο άρθροΕλευθέρια 2022: “Η μάνα της προσφυγιάς”
Επόμενο άρθροΘρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Θαλής Τσιριμώκος