Η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία θα αποτελούσε «κολοσσιαίο λάθος» και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη διακοπή των σχέσεων ανάμεσά τους, προειδοποίησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η συζήτηση ήταν «ειλικρινής» και «ουσιαστική», είπε ο διπλωματικός σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας Γιούρι Ουσάκοφ στον Τύπο μετά τη συνδιάλεξη των δύο ηγετών, η οποία διήρκεσε κάπου πενήντα λεπτά.

Πάντα σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα, οι ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθούν οι διμερείς συνομιλίες μέσα στον Ιανουάριο.

“Οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν σε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία”

Η Ουάσινγκτον θα αντιδρούσε με «αποφασιστικό τρόπο» σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο Τζο Μπάιντεν χθες Πέμπτη στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κρίσιμης τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. «Κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους θα αντιδράσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η οποιαδήποτε διπλωματική πρόοδος στις αμερικανορωσικές σχέσεις περνάει από την «αποκλιμάκωση» στην Ουκρανία, επέμεινε η κυρία Ψάκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΡεβεγιόν: Πώς θα γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου – Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση
Επόμενο άρθροΜε Πυροσβεστικό όχημα μοίρασε τα δώρα του ο Αη Βασίλης στην Αλεξανδρούπολη