Το Μεξικό συγκλονίστηκε από την άγρια δολοφονία της γνωστής ηθοποιού της χώρας, Τάνιας Μεντόζα.

Η 42χρονη, δέχθηκε επίθεση την Τρίτη το απόγευμα, ενώ περίμενε να τελειώσει ο γιος της την προπόνηση, έξω από αθλητικό κέντρο στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έφθασε με μοτοσικλέτα και άνοιξε πυρ αμέσως εναντίον της ηθοποιού, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της.

Η Μεντόζα, μάλιστα, το 2010 είχε απαχθεί μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της.

δολοφονία Μεξικό

Τότε, η ηθοποιός κατήγγειλε στην Εισαγγελία ότι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην επιχείρηση πλυσίματος αυτοκινήτων που είχε με τον σύντροφό της και τους ‘άρπαξαν, σύμφωνα με την El Universal . Μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο και απειλήθηκαν, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκτός από ηθοποιός, στα νιάτα της ήταν και μοντέλο. Είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία δράσης «La mera mera Reina del Sur», που κυκλοφόρησε το 2005 και το σενάριό της βασιζόταν σε μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε.

Στην Κουερναβάκα του Μεξικό, δρουν συμμορίες που εμπλέκονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών. Είναι η τρίτη γυναίκα που σκοτώνεται τις τελευταίες 24 ώρες. Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις επιθέσεις. Στο Μεξικό, καταγράφονται περίπου 100 βίαιοι θάνατοι κάθε μέρα και το 95% των εγκλημάτων δεν εξιχνιάζεται .

Οι αρχές αποδίδουν τους περισσότερους από τους φόνους στα καρτέλ των ναρκωτικών. ‘

Πηγή πληροφοριών: EL PAIS

Προηγούμενο άρθροΗ Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΗ μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα πάντα πριν από τα Χριστούγεννα – «Καμπανάκι» για νέα μέτρα