Η λεγόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου, υπέβαλε παραίτηση μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον λεγόμενο υπουργό Δημοσιονομικών, Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις για τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής.

Κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό μπαίνει και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Αγκυρα.

Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έκανε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Προηγούμενο άρθροNetflix: Μείωση των συνδρομητών για πρώτη φορά! Φθηνότερα πακέτα, με διαφημίσεις
Επόμενο άρθροΜεγάλη Πέμπτη: Σήμερα βάφουμε τα αυγά -Τα έθιμα και οι παραδόσεις που έχουν επικρατήσει