Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις ερευνητικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς ο κ. Καλίν για την κρίση λόγω της Navtex και για τις έρευνες με το Ορούτς Ρέις απάντησε ότι “Η κ. Μέρκελ είχε έναν εποικοδομητικό ρόλο, αλλά όπως ισχυρίστηκε και ο γερμανικός Τύπος, δεν ίσχυε ότι ήμασταν στο χείλος του πολέμου. Η Ελλάδα είναι ο σημαντικός μας γείτονας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα με την Ελλάδα. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στη δική τους υφαλοκρηπίδα, και θα πραγματοποιηθούν κοινές μελέτες σε αμφισβητούμενες περιοχές. “Ας είμαστε εποικοδομητικοί, θα περιμένουμε λίγο”, είπε ο Πρόεδρος μας”.

“Ας λύσουμε τα κοινά μας θέματα διμερώς. Δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να λάβει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την ένταξη στην ΕΕ ως μοχλό πίεσης” τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στην Θάσο
Επόμενο άρθροΑκόμη 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα