Οι μεγάλες ελλείψεις στα καύσιμα που αντιμετωπίζει η Βρετανία – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – οδηγεί την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να λάβει άμεσα μέτρα. Στο τραπέζι έχει πέσει ως λύση η χορήγηση έως και 5.000 προσωρινών αδειών σε ξένους οδηγούς φορτηγών προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα.

Η βρετανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Reuters, ετοιμάζεται να χαλαρώσει προσωρινά τους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου. Πρόκειται για απόφαση που ισοδυναμούσε με στροφή 180 μοιρών για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, καθώς είχε προαναγγείλει την αυστηροποίηση των μεταναστευτικών νόμων μετά το Brexit και επέμεινε στην ανάγκη να μπει τέλος στην εξάρτηση της Βρετανίας από το εργατικό δυναμικό ξένων χωρών.

Σύμφωνα όμως με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα κάνει πίσω και θα εκδώσει βραχυπρόθεσμα έως και 5000 προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (visa), μπροστά στην έλλειψη περίπου 100.000 ξένων οδηγών βαρέων οχημάτων, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία και το Brexit. Οι ελλείψεις, που έχει προκαλέσει η απουσία οδηγών βαρέων οχημάτων, επηρεάζουν τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά επίσης εκείνον της ενέργειας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων.

Σε λίγες ημέρες, τεράστιες ουρές αναμονής σχηματίστηκαν μπροστά από τα βενζινάδικα, όπου οι Βρετανοί, αψηφώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για ηρεμία, συγκέντρωναν αποθέματα καυσίμων. «Θέλω απλά να γεμίσω για να πάω για δουλειά. Ο κόσμος γεμίζει μπιτόνια, είναι γελοίο», δήλωσε ο Μάικ Ντέιβι, ένας οδηγός ηλικίας 56 ετών, που περίμενε για πάνω από μισή ώρα, προκειμένου να βάλει βενζίνη σε έναν πρατήριο καυσίμων στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Με πληροφορίες από Reuters

Προηγούμενο άρθροΜαρία Σάκκαρη: Η ώρα μεγάλου στην Οστράβα τελικού και το κανάλι μετάδοσης
Επόμενο άρθροΓερμανικές εκλογές: Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά SPD-CDU