Τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν να καταπιάνονται με την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από τη χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα πως αυτά δύνανται να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Προκείμενου λοιπόν, να αντιμετωπιστεί η ελληνική υπεροπλία, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλλάχ Αγάρ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk υπεραμύνθηκε της άμεσης απόκτησης αμερικανικών F-16 BLOCK από την πλευρά της Τουρκίας.

«Αυτό είναι άκρως ζωτικό ιδιαίτερα για το Αιγαίο. Διότι αν στο Αιγαίο χαθούν οι τεχνικές δυνατότητες και διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων, τότε είναι πολύ πιθανή και η ήττα στις αερομαχίες. Γνωρίζετε πως η Ελλάδα η αγόρασε αεροσκάφη Rafale με σημαντικότερη ιδιότητα τα ραντάρ που διαθέτουν, ενώ από την άλλη προμηθεύεται τους πυραύλους Meteor. Αυτά φυσικά μας ανησυχούν» λέει ο Αγάρ, τονίζοντας πως η απόκτηση F-16 ΒLOCK από την Τουρκία, μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική ισχύ των Rafale.

«Το αεροσκάφος ( F-16 BLOCK 70) καταρχήν στο Αιγαίο αλλά και στην περιοχή μας, θα μας καταστήσει ισχυρούς και θα είναι στοιχείο ισορροπίας. Διότι τα F-16 block-30, Block-40, Block-50 και Block-50plus που διαθέτουμε, δεν μπορούν το αντιμετωπίσουν αυτό. Αλλά η Ελλάδα διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είναι ικανά να το αντιμετωπίσουν» σχολίασε, καταλήγοντας: «Τα αγόρασε αυτά. Τα πήρε από τους Γάλλους και συνεχίζει να παραλαμβάνει. Αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι υπάρχει το εξής. Αν δεν αποκτήσουμε αυτά τα αεροσκάφη, η Ελλάδα θα βλέπει θα εντοπίζει, θα πυροβολεί και θα πλήττει αυτά τα αεροσκάφη, νωρίτερα από εμάς».

Προηγούμενο άρθροΠρόταση ψηφίσματος της παράταξης « Περιφέρεια σε Δράση» αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος φυσικής του κόμβου ΔΙΠΑΕ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Κ.Ε.Π. Αμυγδαλεώνα, ο προεκλογικός στόχος που έγινε πράξη