Θαλάσσια συμφωνία με την Παλαιστίνη φαίνεται ότι επιδιώκει η Τουρκία, με στόχο να πλήξει και τα σχέδια της Ελλάδας, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη».

Η Τουρκία παρουσίασε έναν νέο χάρτη που την ενώνει με τη Λιβύη και έχει βλέψεις να κάνει το ίδιο και με την Παλαιστίνη.

«Η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκίας – Παλαιστίνης μπορεί να αλλάξει ισορροπίες», αναφέρει η εφημερίδα.
Επίσης, ο απόστρατος ναύαρχος Γιαϊτζίπροτείνει άμεση υπογραφή συμφωνίας με την Παλαιστίνη. «Εάν υπογραφεί αυτή η συμφωνία, θα διασφαλίσουμε ότι η Παλαιστίνη θα έχει δικαίωμα για φυσικό αέριο. Καθώς υποστηρίζουμε την Παλαιστίνη, χαλάμε επίσης το παιχνίδι της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς».

«Αν και το Ισραήλ αντιτίθεται λόγω των συμμαχιών του στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα αντιδράσει πολύ έντονα σε μια τέτοια συμφωνία που θα γίνει από την Παλαιστίνη. Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι καιρός για μια τέτοια συμφωνία. Αυτή η συμφωνία θα συμβάλει σημαντικά στη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης», επισημαίνει.

map

Τσαβούσογλου: Το Ισραήλ κάνει εθνοκάθαρση

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ρίχνει λάδι στη φωτιά κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «κάνει εθνοκάθαρση». Δηλώνει, επίσης, ότι η Τουρκία θέλει να ηγηθεί στον ισλαμικό κόσμο.

«Ήρθε η στιγμή να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας. Η παγκόσμια κοινότητα των Μουσουλμάνων περιμένει από εμάς να ηγηθούμε. Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο δηλώσεις».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται το σταδιακό άνοιγμα: Ποιες δραστηριότητες επανεκκινούν σήμερα – Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test
Επόμενο άρθροΠοια ηλικιακή ομάδα αναπτύσσει τα περισσότερα αντισώματα στον κοροναϊό