Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας, που πραγματοποιούνται στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Tass.

Ένας Ουκρανός διαπραγματευτής είπε ότι οι συνομιλίες οδήγησαν σε «μικρές θετικές εξελίξεις» όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Δεν υπήρξε όμως κάποιο αποτέλεσμα που να βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είχε δηλώσει λίγο πριν από την έναρξη των σημερινών συνομιλιών ότι αναμενόταν να συζητηθούν και τα τρία θέματα, μεταξύ των οποίων η εσωτερική πολιτική διευθέτηση, οι διεθνείς ανθρωπιστικές πτυχές και τα ζητήματα στρατιωτικής διευθέτησης, ενώ είχε σημειώσει ότι θα συζητούσαν το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κανένας από τους οποίους δεν έχει λειτουργήσει πλήρως μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους, η έξοδός τους από εμπόλεμες ζώνες, αν και κατηγορούν η μία την άλλη σχετικά με παραβιάσεις τοπικών καταπαύσεων του πυρός.

Προηγούμενο άρθροΠΑΕ ΑΟΚ: Απογοητευμένοι με την συμπεριφορά, τις πράξεις και τα λόγια του τεχνικού επιτελείου αλλά και του προπονητή της ομάδας του Θεσπρωτού
Επόμενο άρθροEuroleague: Άκυρα τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες – Η βαθμολογία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού