Μπροστά σε ένα «αυστηρό» lockdown βρίσκεται η Ολλανδία ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει πιο σκληρά μέτρα μετά τους φόβους για την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον, όπως μετέδωσαν ολλανδικά ΜΜΕ. Έτσι, αναμένεται ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, πλην των απολύτως απαραίτητων.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας συσκέπτεται σήμερα, με τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που έχουν συστήσει τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μη απολύτως απαραίτητων καταστημάτων, σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, αλλά και άλλων χώρων δημόσιας συγκέντρωσης προσώπων.

Η εθνική τηλεόραση NOS και το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές, μεταδίδοντας ότι μία συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση ενός μερικού lockdown.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας δεν σχολίασε σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά και την ώρα πραγματοποίησης της συνέντευξης Τύπου.

Πηγή φωτό: dpa

Προηγούμενο άρθροBoυλή: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022
Επόμενο άρθροΜπλόκο από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αθέμιτες πρακτικές των ψηφιακών κολοσσών