Στη βάση τους επιστρέφουν κάποιες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, μετά την κρίση και τις «ιαχές πολέμου» που επικαλείται η Ουκρανία το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, άρχισαν να επιστρέφουν στις βάσεις τους κάποιοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη μεθόριο. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ανακοίνωσε πως οι Ρώσοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν κάποια γυμνάσια και διατάχθηκε η αποχώρησή της. Το ίδιο πρακτορείο προσθέτει, πάντως, ότι συνεχίζονται οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

«Καθώς οι ασκήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, τα στρατεύματα, όπως συμβαίνει πάντα, θα διεξάγουν συνδυασμένες πορείες προς τις μόνιμες βάζεις τους. Οι μονάδες της Νότιας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που έχουν ολοκληρώσει τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν προσωπικό και εξοπλισμό στα τρένα και στα μέσα μεταφοράς και σήμερα θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς τις στρατιωτικές μονάδες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ορισμένες μονάδες θα πραγματοποιήσουν πεζές πορείες σε παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι στρατεύματα σχεδόν όλων των στρατιωτικών περιοχών της Ρωσίας συμμετείχαν σε μαζικές ασκήσεις.

H εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Μόσχα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κι εν μέσω προειδοποιήσεων από την Ουάσιγκτον ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και αύριο Τετάρτη.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού στο Δήμο Παγγαίου έως και 21/2
Επόμενο άρθροΗ άμεση ανταπόκριση Δημητριάδη για ένα αίτημα ζωής στην Κάλυμνο – Τι του ζητήθηκε