Οι αρχές της Ουκρανίας υποστηρίζουν ότι στην Λευκορωσία λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές προετοιμασίες που δείχνουν εισβολή στη χώρα και από τα δυτικά, τη στιγμή που στα ανατολικά οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν από τις 50.000 στις 60.000 τον αριθμό των στρατιωτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Οι Ρώσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 132 κατοίκους του χωριού Makariv στην περιοχή του Κιέβου κατά την διάρκεια της εισβολής καταγγέλλουν οι ουκρανικές αρχές, που εντόπισαν πτώματα και ομαδικό τάφο στην περιοχή.

Επιπλέον 26 πτώματα βρέθηκαν μετά τον καθαρισμό των ερειπίων δύο μόνο πολυκατοικιών στην Borodyanka, στην περιοχή του Κιέβου. Η γενική εισαγγελέας Iryna Venediktov δήλωσε ότι η έρευνα διάσωσης μόλις ξεκίνησε, επομένως εκτιμάται ότι ο αριθμός των ταυτοποιημένων θυμάτων θα αυξηθεί.

Από την αρχή του πολέμου, περίπου 700 άνθρωποι, τόσο στρατιωτικοί όσο και πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τσερνίχιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βλάντισλαβ Ατροσένκο.

Νέο κύμα επιθέσεων

Η στρατηγική επιθετική επιχείρηση αέρος-εδάφους των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται. Από τον Απρίλιο, οι Ρώσοι άλλαξαν τον τίτλο του σε «Αμυντική Επιχείρηση Ντονμπάς». Κατά τη διάρκεια 44 ημερών μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις εκπλήρωσαν εν μέρει τον σχεδιασμό τους μέσω της δημιουργίας του χερσαίου διαδρόμου από το έδαφος της Ρωσίας στο κατεχόμενο Ντονμπάς και από εκεί στην κατεχόμενη Κριμαία ενώ προσπάθησε να καταλάβει ολόκληρες τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ εντός των διοικητικών τους συνόρων.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πρωταρχικές προσπάθειες των Ρώσων είναι μετά την κατάληψη της Μαριούπολης, να αναπτύξουν μια επίθεση κοντά στο Izyum και να προσπαθήσουν να σπάσουν τις άμυνες προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι πληροφορίες για επικείμενη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να ανασυντάσσονται προκειμένου να σχηματίσουν μια νέα επιθετική ομάδα, να αυξήσουν τον αριθμό των αεροπορικών, στοχεύοντας στην κατάληψη νέων εδαφών. Ζαπορίζια, Ντνίπρο και Χάρκοβο μπαίνουν στο στόχαστρο.

Ταυτόχρονα ξεχωριστά τμήματα της Ρωσικής Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, που ενισχύουν τις δυνατότητες και τα σχέδια επίθεσης ανασυντάσσονται στη Λευκορωσία. Πιθανότατα θα σταλούν για να ενισχύσουν τη ρωσική ομάδα στην κατεύθυνση Slobozhansky. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την αποκατάσταση της μαχητικής ικανότητας των μονάδων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στις περιοχές των περιοχών Bryansk και Kursk.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΣβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις πετρελαίων στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Πιο κοντά το «Πάσχα στο χωριό» για τους Ελληνες