Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet σε ελεύθερη μετάφραση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» και προσθέτει ότι υπήρχε η πεποίθηση στην τουρκική κυβέρνηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα.

Το άρθρο αποθεώνει και τον κ. Τσίπρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και γιατί ακόμα και όταν υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν έκοψε τους διαύλους επικοινωνίας.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει. Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη Δυτική Θράκη το 2017, θα θέσει σίγουρα τα προβλήματα της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογική Σχολής της Χάλκης», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς.

«Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» τονίζεται επίσης.

Προηγούμενο άρθροΣτον αέρα χιλιάδες ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργία της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας