Η European Broadcasting Union (EBU) και το BBC ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του νικητή, που ήταν η Ουκρανία.

Μετά την απόφαση ότι, δυστυχώς, η εκδήλωση του επόμενου έτους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, η EBU διερεύνησε μια σειρά από επιλογές με τον νικητή ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, το BBC, ως δεύτερη χώρα στο Διαγωνισμό του 2022, προσκλήθηκε από την EBU να ενεργήσει ως οικοδεσπότης εκπομπής για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας σε αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα επιδείξει τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φετινοί νικητές, η Ουκρανία, θα γιορτάζονται και θα εκπροσωπούνται σε όλη την εκδήλωση».

Προηγούμενο άρθροΤο έθιμο του Θασίτικου γάμου αναβίωσε στον ιστορικό Θεολόγο
Επόμενο άρθροΑιφνίδιος θάνατος ιατρού στη Καβάλα