Την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν , καθώς και τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σχολιάζει σήμερα το «Politico».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πιθανώς στην πιο αξιοζήλευτη -από τους ομολόγους του ηγέτες- θέση την Πέμπτη: Ήταν ο μοναδικός που εξασφάλισε διμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν μετά την ομαδική συνομιλία. Καθώς δεν τους είχε πει νωρίτερα για την ιδιωτική επικοινωνία – με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση – το έμαθαν τελικά σήμερα το πρωί. Θα πρέπει να ήταν ακόμα πιο γλυκό για εκείνον να ανακοινώσει τη “θερμή και επικοιδομητική τηλεφωνική συνομιλία του” με τον Μπάιντεν, κατά την οποία συζήτησαν «εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα δύο έθνη», αναφέρει ο αρθρογράφος του «Politico» Florian Eder.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε σε «εξαιρετικό κλίμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τονίζοντας ότι τα ίδια ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας ενέπνευσαν και την Αμερικανική Επανάσταση και συνεχίζουν να ενώνουν τους δυο λαούς.
Επίσης, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή:www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid test την Δευτέρα 29 Μαρτίου στη Νέα Πέραμο
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί παραγωγικούς φορείς και συνεταιρισμούς