eurogroup_new1-768x512-768x512

– Καταιγιστικές εξελίξεις στο Eurogroup, όπου επήλθε συμφωνία για την Ελλάδα! – Αυτή την ώρα καθαρογράφεται – Στα 10 χρόνια η αποπληρωμή των δανείων του EFSF – Ζήτημα που αποτέλεσε και την αιτία της εμπλοκής που για κάποιες ώρες έδειχνε να προμηνύει… ναυάγιο! – 15 δισεκατομμύρια ευρώ η εκταμίευση της δόσης – Κατά ριπάς οι πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr
Ακόμη ένα Eurogroup με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Ακόμη μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που -κατά τις εκτιμήσεις που τελικά επαληθεύτηκαν- «τράβηξε» πολύ. Στις 16:00 ξεκίνησε το ματς. Στην συνέχεια… διεκόπη αλλά τελικά βγήκε «λευκός καπνός» αφού επήλθε συμφωνία!

Τον Αύγουστο τελειώνει το πρόγραμμα και μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επιστροφή της στις αγορές. Όχι χωρίς… παρακολούθηση και με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου να χαρακτηρίζονται ήδη από τον ESM, μονόδρομος.
Αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία για την Ελλάδα

– 10ετής επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του EFSF

– Δάνειο 15 δισ. ευρώ. Συνεπώς το μαξιλάρι πηγαίνει περίπου στα 25 δισ. ευρώ, αφού υπάρχει και το τρέχον δάνειο ύψους 10 δισ. ευρώ

– Παράλληλα, συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για τις λεπτομέρειες αυτού του σκέλους.

Προηγούμενο άρθροΑνάπλαση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Παληό
Επόμενο άρθροΕπείγουσα διακομιδή βρέφους σήμερα το πρωί από την Θάσο στο νοσοκομείο Καβάλας