vlcsnap-8435-05-21-12h55m55s150-1024x564

Ένα στρατιωτικό σχεδιάγραμμα βρήκαν στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη οι τουρκικές αρχές, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, το μέσο της γειτονικής χώρας σχολιάζει ότι πρόκειται για «εξέλιξη-έκπληξη».

Πηγές του Πενταγώνου διέψευδαν την πληροφορία και χαρακτήριζαν αβάσιμες τις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Πάντως, το δημοσίευμα δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδιαγράμματος και αν είναι τουρκικό ή ελληνικό.

Στο ρεπορτάζ της Hurriyet αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού κι ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τον έλεγχο όλου του περιεχομένου.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο. Επίσης Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς είχαν σήμερα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συμπληρώνουν 21 μέρες κράτησης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το τηλεφώνημα έγινε από τους στρατιωτικούς στους γονείς, που ήθελαν διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά τους είναι καλά.

Την απαγγελία κατηγορίας περιμένει η κυβέρνηση.

H κυβέρνηση περιμένει να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για να ξεκαθαριστούν οι κατηγορίες στους δυο στρατιωτικούς από τις οποίες θα κριθεί πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έτσι θα πάνε μέχρι τέλους. Ο ένας κρατά τον άλλο. Ο ένας όμηρος του άλλου. Κρατάνε όμηρο τη χώρα. Είναι λίγοι και επικίνδυνοι».

Στο τελωνείο έβλεπαν τηλεόραση.

Εικόνα διάλυσης πάντως για το τουρκικό τελωνείο στον Έβρο έδωσε ο μεθυσμένος Τούρκος που πέρασε τα σύνορα. Είπε στο δικαστήριο ότι οι Τούρκοι τελωνειακοί δεν τον αντιλήφθηκαν, γιατί έβλεπαν τηλεόραση.

Προηγούμενο άρθροΠινακίδες απαγορεύουν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην παλιά Εθνική Καβάλα-Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΈφυγε απο την ζωή ο διευθυντής του Πουλίδειου Γηροκομείου Γιάννης Σπανάκης