esr

Πρόεδρος ο Αθ. Κουτρομάνος, ποια είναι τα υπόλοιπα μέλη. Ανοίγει ο δρόμος για νέο διαγωνισμό, χωρίς αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των αδειών…

Μετά από πολύμηνες σφοδρές αντιπαραθέσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταλήγουν σε συναινετικές λύσεις προς άρση του αδιεξόδου που έχει ανακύψει στην συγκρότηση του ΕΣΡ και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε να μην υπάρχει αυστηρός περιορισμός ως προς τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και να όλες οι σχετικές αρμοδιότητες να ανήκουν στο ΕΣΡ ενώ παράλληλα υιοθέτησε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τοποθέτηση επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Αθ. Κουτρομάνου. Με τις υποχωρήσεις αυτές αφαίρεσε και τα τελευταία επιχειρήματα από την αντιπολίτευση η οποία τηρούσε μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση. Πριν από λίγο η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με 20 ψήφους υπέρ σε σύνολο 25 “άναψε το πράσινο φως” για να συγκροτηθεί σε σώμα η ανεξάρτητη αρχή.

Σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρόεδρος θα αναλάβει ο προταθείς από τη Νέα Δημοκρατία,Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης και μέλη ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος, οι δημοσιογράφοι Πόπη Διαμαντάκου και Βασίλης Κουφόπουλος, ο συγγραφέας-πανεπιστημιακός Βασίλης Καραποστόλης και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμητρα Παπαδοπούλου. Το συμβούλιο συμπληρώνεται με την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λίλιαν Μήτρου και τον Γιώργο Σαριδάκι.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας στην διάσκεψη των Προέδρων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς σημείωσε ο πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός για την διεξαγωγή διαγωνισμού και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού:

“Η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια. Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός.

Κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δε πρέπει να γίνει αδειοδότηση. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια.Κανείς δεν υποστηρίζει οτι πρέπει να συνεχιστεί η 27χρονη ανομία και ασυδοσία. Υπάρχει πλέον, και πολιτική βούληση, και ΕΣΡ, και νομοθετικό πλαίσιο και η κατάλληλη εμπειρία.

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι, όλες οι δυνατότητες που αναπτύξαμε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30/8/2016 είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ.Και το  ανθρώπινο δυναμικό, και η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό, δύνανται να αξιοποιηθούν όπως και όποτε, ελπίζουμε συντομότατα, το νέο ΕΣΡ επιλέξει.Καλή επιτυχία σε όλους”.

Όπως δήλωσε πριν την διαδικασία: «Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής», ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι «σύντομα θα έχουμε λύση».

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ φορολογικών βαρών φέτος στην Ελλάδα λέει η Κομισιόν
Επόμενο άρθροΣτα άγονα νοσοκομεία το Νοσοκομείο Δράμας- Ανοικτές θέσεις ειδικευόμενων