tsiprasneo_532_355

– Αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής
– «Να κάνουμε υπέρβαση χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας»
– Στήριξη στην Ελλάδα από Σουλτς, Μοσκοβισί, Σαπέν και Πιτέλα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Φωνάζοντάς του “καλημέρα” στα ελληνικά οι ξένοι δημοσιογράφοι υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο των γραφείων της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε: «Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση» και αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε: «Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Συνόδου, ανέφερε: «Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά την ίδια στιγμή να ξεπεράσουμε τις απειλές. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μοιραστούμε το βάρος και την ευθύνη. Συγχρόνως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλες οι πλευρές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποφύγουμε τα εμπόδια, βελτιώνοντας τη θέση μας στο μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΕλεύθεροι επαγγελματίες: Χωρίς επαγγελματικό λογαριασμό αφορολόγητο… γιοκ
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του Μουσείου Καπνού