Ο Αλέξης Τσίπρας “άνοιξε” την… προεκλογική μάχη με την ομιλία του στην Κ.Ο. Άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται εξελίξεις στο θέμα της Novartis. Ολομέτωπη επίθεση στον Μητσοτάκη ετοιμάζει το Μαξίμου. Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για βουλευτές που ίσως διαφοροποιηθούν στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με τα όπλα που ξέρει να χρησιμοποιεί ξεκίνησε άτυπα ο πρωθυπουργός τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Με την χθεσινή του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μέσα από τρείς λέξεις: Σκάνδαλα, διαπλοκή και δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το θετικό αφήγημα της κυβέρνησης με ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι ο πολίτης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τον δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει τον δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα.

Μέσα από τις αναφορές του στα θέματα διαφθοράς, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται εξελίξεις στα θέματα της υγείας (οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της Novartis) όπου τον πρώτο λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν. Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη, βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει χτες η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι, βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο, κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια, θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε με ένταση τις σχέσεις της ΝΔ με τα εγχώρια συμφέροντα επισημαίνοντας μάλιστα ότι «το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ και τα στελέχη της. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ποιος κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα. Και εκεί για να μη μασάμε τα λόγια μας κρύβονται όχι μόνο οι ελίτ αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη».

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη συνδέοντάς τον άμεσα με επιχειρηματίες και συμφέροντα που έχουν ανοικτά θέματα με τη δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε στους βουλευτές του ότι και σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις οι προβλέψεις ήταν ανάλογες και τα αποτελέσματα διαφορετικά.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην Βουλή αναμένεται η δεύτερη ψηφοφορία που έχει να κάνει με την συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναμένεται καμία συγκλονιστική εξέλιξη σε ό,τι αφορά αυτή την ψηφοφορία, αντίθετα με το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας όπου κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται προβληματισμένοι.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο24ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΕπίσημη τελετή μετονομασίας της οδού Μητροπόλεως σε οδό “Μητροπολίτου Προκοπίου”