Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών θα κορυφωθεί απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου 

– Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία

– Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα

– “Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί με λύσεις, που είναι εφικτές” δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

– Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για “μεταρρύθμιση – τομή την οποία ο τόπος είχε ανάγκη από δεκαετίες”

– “Οι συντάξεις που θα απονεμηθούν στους νέους συνταξιούχους είναι καλύτερες από τις σημερινές” υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας

– ΝΔ: “Ένας φορολογούμενος των 600 ευρώ για πρώτη φορά θα πληρώσει φόρο. Μπράβο. ωραία φιλολαϊκή κυβέρνηση είστε”

– Μπαράζ κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η οποία αρχίζει στις 10 το πρωί για δεύτερη ημέρα.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.

Πάμε… Σύνταγμα; – Μπαράζ συγκεντρώσεων την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού
Η συζήτηση κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με αιχμή τόσο τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσο και τις φορολογικές διατάξεις με την μεν κυβέρνηση, δια των συναρμόδιων υπουργών, να υπεραμύνονται του σχεδίου νόμου ως βιώσιμου, δίκαιου και επωφελούς για το 90% των πολιτών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν μύδρους μιλώντας για «λαίλαπα» που πλήττει περαιτέρω τους χειμαζόμενους Έλληνες, ιδίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Χαμός με Τσακαλώτο στη Βουλή! Η “μύγα τσε τσε της Συγγρού” και το “άντε γεια υπουργέ”! “Πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ και στον Πόλ και πίνουμε καφέ”!
«Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί με λύσεις, που είναι εφικτές και θα δημιουργήσουν καθαρό διάδρομο για τους πολίτες και τους επενδυτές για να μπορούν να έρθουν να επενδύσουν και να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο που μας έβαλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε έναν ενάρετο κύκλο…», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών αφού τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει ότι προβλεπόταν στη συμφωνία του Καλοκαιριού, επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι εκτός από το ΔΝΤ και διεμήνυσε: «Εμείς, έχουμε πει και έχουμε πείσει ότι δεν μπορεί να ληφθούν πρόσθετα και άλλα μέτρα ούτε με βάσει το Σύνταγμα ούτε όμως και η Οικονομία τα αντέχει. Γι αυτό και μιλάμε για έναν μηχανισμό όπως τον έχουμε αναλύσει…».

Ραγδαίες εξελίξεις! Τα δεδομένα για αξιολόγηση, χρέος και παραμονή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο!

Απευθυνόμενος δε, προς την ΝΔ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος διερωτήθηκε «εσείς είστε με την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους ή με το ΔΝΤ;» και κάλεσε να τοποθετηθούν με «ξεκάθαρες κουβέντες» και όχι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα». Αναφερόμενος στην τροπολογία του για το αφορολόγητο και απέναντι στην κριτική της Αντιπολίτευσης, αντέτεινε «πως ήταν και παραμένει από τα υψηλότερα αφορολόγητα σε όλη την Ευρώπη» ενώ αρνήθηκε τις εκτιμήσεις περί αύξησης της φορολόγησης για την πλειοψηφία των φορολογούμενων.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «μεταρρύθμιση – τομή την οποία ο τόπος είχε ανάγκη από δεκαετίες» ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις περί ενός ισορροπημένου υφιστάμενου συστήματος, επικαλέστηκε την τοποθέτηση του Τάσου Γιαννίτση, σύμφωνα με την οποία η κρατική χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των Ταμείων ευθύνεται για το 800% της αύξησης του χρέους.
Αφού ανέφερε ότι το 2014 τα ελλείμματα των Ταμείων ήταν 2 δισ. ευρώ παρά τις 11 συνεχόμενες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που είχαν προηγηθεί, αντιγύρισε προς τα κόμματα, που διαδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι κατάφεραν και να αυξήσουν τα ελλείμματα και να τσακίσουν τις συντάξεις, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν συστήματα που μπορούν να επιβιώσουν με τέτοια ελλείμματα».

Προηγούμενο άρθροΑνασχηματισμός: Τρανταχτά ονόματα εκτός κυβέρνησης – Ποιοι… ράβουν κοστούμι
Επόμενο άρθροΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ,Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και ΟΕΒΕ Καβάλας αποφασίσαν το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου