“Διορθωτικές κινήσεις” στην κυβέρνηση προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης με δημοσιογράφους στο Ισραήλ. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε πει ένα 24ωρο πριν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που ουσιαστικά προανήγγειλε παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα το επόμενο διάστημα, με ορόσημο την 1η Ιουλίου, δηλ. ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ανάμεσα στους υπουργούς που θεωρούνται αμετακίνητοι είναι οι Κ. Πιερρακάκης, Ν. Δένδιας, Λίνα Μενδώνη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Κ. Καραμανλής. Στα υπόλοιπα υπουργεία δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλαγές με μετακινήσεις ή αντικαταστάσεις “πρωτοκλασάτων” υπουργών, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο “μοντέλο” διορθωτικό ή σαρωτικό, θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός. Οι “αμετακίνητοι” πάντως αναμένεται να είναι περισσότεροι. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως θα έχουμε αλλαγές στο υπουργείο Τουρισμού και στο υπουργείο Εργασίας, πιθανόν και στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου εξετάζεται το σενάριο να “σπάσει” στα δύο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαιη πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση, ο οποίος και στο θέμα του Ελληνικού έβγαλε πολλή δουλειά. Αλλαγές εξετάζονται και στην επικοινωνιακή πολιτική.

Αν προκριθεί το σενάριο αλλαγής του κυβερνητικού εκπροσώπου με μετακίνηση του Στέλιου Πέτσα σε κάποιο υπουργείο – ίσως το Εργασίας- ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται είναι του καθηγητή και βουλευτή Χρ. Ταραντίλη. Άλλα ονόματα βουλευτών που ίσως εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα είναι του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Λιβανού, του βουλευτή Ηρακλείου Μαξ. Σενετάκη, του βουλευτή Καβάλας Μακ. Λαζαρίδη, του Διον. Χατζηδάκη που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως υφυπουργός είτε στο Άμυνας είτε στο Εσωτερικών αλλά και του Θ. Ρουσόπουλου. Από γυναίκες βουλευτές θα μπορούσε να υπάρξει αξιοποίηση σε θέσεις υφυπουργών κάποιας εκ των δύο Ράπτη – Ζωή και Έλενα- και Άννας Καραμανλή, ενώ πάντα εξετάζονται και επιλογές εξωκοινοβουλευτικών στελεχών. Για τη θέση πάντως του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει συζητηθεί το όνομα της Αλεξάνδρας Σδούκου.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
Επόμενο άρθροΣυνταξιούχοι: Τι θα γίνει με τις συντάξεις με διπλή ασφάλιση – Τέλος η αναμονή για 50.000 δικαιούχους