Τόσο η κρίση στα ελληνοτουρκικά, όσο και η υγειονομική κρίση βάζουν φρένο σε κάθε σκέψη ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, ωστόσο τα σενάρια στο παρασκήνιο είναι έντονα, και ήδη κάποιοι υπουργοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Πρόκειται γι’ αυτούς που γνωρίζουν ότι το έργο τους δεν έχει βαθμολογηθεί με «άριστα» απέναντι στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο χρόνος για ανασχηματισμό σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, με πολλά μέτωπα ανοιχτά στην κοινωνία και κύριο αυτό της πανδημίας, αποτελεί πολυτέλεια, όμως στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός, καθώς δεν έχει πάψει ποτέ να αναθεωρείται και να ενημερώνεται το «υπουργικό βαθμολόγιο» του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο αποκαλύπτουν ότι όταν έλθει ο κατάλληλος χρόνος οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι… σαρωτικές και όχι «βελτιωτικές κινήσεις ή παρεμβάσεις» όπως συνέβη την τελευταία φορά και αυτή τη φορά θα αγγίζει τόσο υπουργούς, όσο και υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Στο στόχαστρο θα μπουν κυρίως οι «αόρατοι» υπουργοί και υφυπουργοί, που δεν ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στις απαιτήσεις και στο στοίχημα του κυβερνητικού προγράμματος, με δεδομένο ωστόσο ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Επίσης, για άλλη μια φορά θα δούμε να ενισχύεται η κυβέρνηση από γυναίκες, όπως άλλωστε το είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ αυτό που δεν θα δούμε στον επόμενο ανασχηματισμό, είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής αφορά την αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην κυβέρνηση, κάτι που ήδη προκαλεί από τη μια μεριά εκνευρισμό, αλλά και εγρήγορση από την πλευρά των «γαλάζιων» βουλευτών που θα ήθελαν να δοκιμαστούν στο κυβερνητικό πεδίο.

Πηγή:www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στις Σέρρες για τον κορονοϊό – Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά
Επόμενο άρθροΆμεση αντίδραση με ελληνική αντι-Navtex στην αποστολή του Oruc Reis ανατολικά Κρήτης-Καρπάθου