Και η αγωνία συνεχίζεται ειδικά για τους νέους υποψηφίους της ΝΔ οι οποίοι περιμένουν εντός των προσεχών ημερών τη νέα ημερομηνία για τις ανακοινώσεις από τη Πειραιώς και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εάν θα βρίσκονται η όχι στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Στα πλαίσια της πολυσυζητημένης γενικής ανανέωσης του κόμματος με την είσοδο νέων στελεχών στα υπο κατάρτιση ψηφοδέλτια η ανακοίνωση που δεν έγινε όπως είχε προαναγγελθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων μετατίθεται σύμφωνα με γαλάζιους κύκλους το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η αγωνία στο Ν.Καβάλας για τη συμμετοχή δύο η τριών γυναικών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Καβάλας απασχολεί τόσο τη Βάσω Παπουτσή η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τον π. Πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, όσο και την Αρετή Κώτση η οποία αποτελεί όπως λέγεται στα γαλάζια πηγαδάκια προσωπική επιλογή του Ν.Παναγιωτόπουλου, αλλά και την Μαρία Χατζηκωνσταντίνου η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και η μόνη από τις υπόλοιπες γυναικείες υποψηφιότητες η οποία λειτουργεί κανονικά το πολιτικό της γραφείο και εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλη δράση στο Ν.Καβάλας και ειδικά στη γενέτειρά της τη Θάσο.
Στο στρατόπεδο τώρα των ανδρών πέρα του Νίκου Παναγιωτόπουλου που ως εν ενεργεία βουλευτής συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο αυτοδικαίως, η παρουσία του Συμβούλου επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ που πολιτεύεται πλέον στην Καβάλα κ. Μακάριου Λαζαρίδη έρχεται να ανακατέψει την τράπουλα, με όλα τα υπόλοιπα ονόματα να παίζουν και μάλιστα δυνατά στη κούρσα για τις εναπομείναντες θέσεις.
Για τις 6 θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου οι υποψήφιοι για τις εναπομείναντες θέσεις … τρεις η δύο, σε περίπτωση τοποθέτησης 3 γυναικών (αποτελεί άλλωστε και την πρόταση προς τα κεντρικά της ΝΟΔΕ Καβάλας) αρκετοί!
Ξεχωρίζει ο Καραμανλικός λοχαγός του π. Πρωθυπουργού π. Υπουργός Γιώργος Καλαντζής ο οποίος θέλει όπως έχει κατά κόρον δηλώσει να κάνει το μεγάλο come back αν και όπως λέγεται στην Πειραιώς δεν στήριξε Μητσοτάκη και μάλιστα δημόσιες δηλώσεις του τότε περί πρωτοκλασάτων στελεχών μη συμπεριλαμβανομένου του τότε υποψηφίου για την Προεδρία Κυριάκου βαραίνουν μέχρι και σήμερα το κλίμα στο Μοσχάτο για τον π. Υπουργό. Ο π. βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης από την άλλη που οι ψήφοι που πήρε στις προηγούμενες εκλογές απείλησαν αλλά και ξεπέρασαν στο Παγγαίο τον εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ αγωνιά επισκεπτόμενος συχνά πυκνά την Αθήνα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι έχει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του Προέδρου.

Ο π. Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης ο οποίος έχει καταθέσει στα όργανα την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, μοναδική υποψηφιότητα από το π. Δήμο Φιλίππων τηρεί σιγή ιχθύος έχοντας όμως από τη πρώτη στιγμή ταχθεί ανοικτά στις εσωκομματικές υπέρ του σημερινού Προέδρου της ΝΔ. Τέλος ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμανουήλ ο οποίος δεν προέρχεται από πολιτικά τζάκια, διατηρεί προσωπική επαφή με τον Πρόεδρο της ΝΔ αποτελεί κατ γενική ομολογία ένα νέο πρόσωπο που αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο θα αποτυπώνει και το μήνυμα ανανέωσης που ζητά η κοινωνία.
Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων του Προέδρου της ΝΔ και των αναμενόμενων κραδασμών που είθισται να υπάρχουν από αυτούς που θα μείνουν απ έξω.
Banner

Προηγούμενο άρθρο19χρονη διέρρρηξε οικία και πήρε χρήματα και κοσμήματα
Επόμενο άρθροΕπίδομα στέγασης: Ποιοι θα το πάρουν – Πως θα γίνεται η αίτηση