ImageHandler.ashx

– «Αν έχουμε μία τέτοια εξέλιξη είπε ο κ. Παππάς, «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που είναι αντισυνταγματικό»
– «Εχει συγκροτηθεί ένα πάζλ συμφερόντων που επιθυμούν να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις μέσω δικαστικών αποφάσεων»
– «Η ΝΔ καλεί τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να επιστρέψουν στους καναλάρχες»«Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε γυρίζουμε στα παλιά. Η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα του ΣτΕ εδώ και καιρό», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Είπε ακόμα: «Εχει συγκροτηθεί ένα πάζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις μέσω δικαστικών αποφάσεων. Είναι ηλίου φαεινότερον. Το τι νομικά θα συμβεί είναι σαφές ότι αν έχουμε μια τέτοια εξέλιξη γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που θα είναι αντισυνταγματικό. Γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς που θα είναι μη αδειοδοτημένοι. Η απόφαση αυτή θα καλεί τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες. Πολύ απλά καθαρά και ξάστερα». Για τις περιφερειακές άδειες είπε ότι αυτές έπονται και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και μετά θα γίνουν οι οποιεσδήποτε κινήσεις για την επαναφορά της τροπολογίας που προβλέπει το κλεισιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών σε πέντε ημέρες.

Ο κ. Παππάς κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και επιτέθηκε στα ΜΜΕ. Είπε χαρακτηριστικά: «Οποιοσδήποτε πολίτης παρακολουθεί στοιχειωδώς τις εξελίξεις θα δει ότι τα δελτία ειδήσεων που μέχρι πρότινος ασχολούνταν με το lifestyle τώρα ασχολούνται με το θέμα των αδειών και συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαστικών λειτουργών».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα δημοσιεύματα σε σχέση με τον Πρόεδρο του ΣτΕ που ανέφεραν ότι πήγε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και αποδοκιμάστηκε από πολίτες. «Είναι ανήθικο», είπε ο κ. Παππάς, «τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν κάποιοι με τις πτυχές της προσωπικής ζωής των δικαστών. Πρέπει με πνεύμα καλής πίστης και λειτουργίας να προσέλθουμε όλοι στις συνταγματικές μας υποχρεώσεις. Είναι προφανές ότι υπάρχου συμφέροντα. Δεν κάνω καμία αποκάλυψη. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δελτία ειδήσεων που δεν ασχολούνται με την ενημέρωση αλλά με την προάσπιση των συμφερόντων των αποτυχόντων υπερθεματιστών».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Στοχοποιούν δικαστικούς λειτουργούς. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Είναι κάτι που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των δικαστών. Η αντιπολίτευση διατείνεται εδώ και καιρό ότι ο νόμος μας είναι αντισυνταγματικός. Η αντιπολίτευση εμφανίζεται ως ουραγός αυτών των συμφερόντων. Διαταράσσεται ένα σύμπλεγμα συμφερόντων που άπλωνε τα πλοκάμια του σε όλους τους θεσμούς της δημόσιας ζωής. Αυτό σπάει.
διαταρασσεται ενα συμπλεγμα συμφεροντων που απλωνε τα πλοκαμια του σε ολους τους θεσμούς της δημοσιας ζωης».

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμα ότι οι πολίτες έχουν διαπιστώσει ποιοί λειτουργούν με πρακτικές παρακράτους, απαντώντας έτσι στα όσα έχει καταλογίσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Προειδοποίησε ότι «Όσοι νομίζουν οτι εμείς θα υποχωρήσουμε κάνουν λάθος. Δεν αντιλαμβάνονται στην τηλεοπτικό μικρόκοσμο που ζουν οτι ο έλληνας πολίτης εχει καταλάβει οτι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Στο ερώτημα αν κάποιοι θέλουν να πέσει η κυβέρνηση ο κ. Παππά είπε: «Δια της πτώσης της κυβέρνησης θέλουν να διατηρήσουν τα παρανόμως κεκτημένα».

Ερωτηθείς για το θέμα της τροπολογίας είπε: «Θα τοποθετηθούμε αφού εξαντληθεί οποιοδήποτε περιθώριο εξεύρεσης συναινέσεων. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ελπίζω η ΝΔ να προστρέξει στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής το χειρίζεται με τρόπο άψογο. Τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ».

Προηγούμενο άρθροΛέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Επόμενο άρθρο“Έφυγε” ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης